28
Joi, Mar

sursă foto: cancan.ro

Eveniment

Se împlinește un an de când Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv și dus la închisoare.

Dragnea a fost găsit vinovat anul trecut de instigare la abuz în serviciu și condamnat definitiv la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Liviu Dragnea, condamnat pe 27 mai 2019, definitiv la 3 ani şi 6 luni de închisoare, ar putea fi eliberat condiţionat după executarea a doar două treimi din pedeapsă, conform prevederilor Codului Penal. Astfel, legea spune că solicitarea poate fi făcută după 2 ani şi 4 luni de la începutul executării pedepsei. Asta nu este tot, șeful PSD ar putea câștiga și mai multe zile tăiate din pedeapsă dacă scrie o carte sau muncește. 

Munca în penitenciar, participarea la programe și activități educaționale, dar și condițiile precare de detenție i-ar putea aduce zile de câștig, care ar reduce acest termen. De asemenea, deținutul poate beneficia de 20 de zile câștigate dacă scrie o carte.

Codul Penal precizează că eliberarea condiționată se poate acorda dacă „cel condamnat a executat cel puțin două treimi din durata pedepsei, în cazul închisorii care nu depășește 10 ani, sau cel puțin trei patrimi din durata pedepsei, dar nu mai mult de 20 de ani, în cazul închisorii mai mari de 10 ani”. În cazul lui Liviu Dragnea, cererea de eliberare condiționată ar putea fi făcută după 2 ani și 4 luni.

Contestaţia la executare depusă de fostul lider PSD Liviu Dragnea, condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la D.G.A.S.P.C. Teleorman, a fost respinsă definitiv luni de ICCJ, care a admis însă sesizarea de neconstituţionalitate depusă de acesta cu privire la articolul din Codul de procedură penală referitor la contestaţia la executare. 

 

SURSĂ: româniatv.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: