28
Joi, Mar

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vorbit despre următoarele două etape de relaxare ale măsurilor de restricție.

Marcel Vela a explicat că toată lumea a răbdat în timpul stării de urgență, sacrificându-și libertatea pentru binele comun, iar acum ar fi păcat să abuzăm de relaxare și să ne întoarcem la restricții, în loc să avansăm la următoarele stadii de revenire la normalitate.

Copii, adulți, bătrâni, cu toții am răbdat. Tocmai când să ne bucurăm de aceste relaxări este păcat să intrăm în izolare. Atunci cred că este cel mai potrivit să fim responsabili, să mai avem puțină răbdare, să nu credem că virusul nu există sau să credem că nu avem cunoscuți asimptomatici de la care se poate lua infecția", a declarat ministrul Afacerilor Interne.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat luni seara că informaţiile apărute în mediul online menite să combată existenţa noului coronavirus fac parte dintr-o campanie finanţată, care poate duce la o destabilizare economică.

"Războiul informatic, dacă vreţi, are mai multe scopuri sau mai multe substraturi. Unul dintre ele este şi acesta al destabilizării, al neîncrederii, al haosului, al contestării autorităţilor. Pentru că, dacă vedem pădurea dincolo de copaci, dacă îmi permiteţi această metaforă, este evident că o stare de neîncredere, o lipsă a autorităţii statului, a încrederii în sistemul sanitar, în autorităţi, toate acestea duc spre o destabilizare economică.

Cei care au aceste interese, pe varianta de a destabiliza, fie că sunt site-uri fantomă care au în spate anumite cercuri de interese economice, anumite persoane care le deţin şi care de fapt nu există, care rostogolesc anumite ştiri, anumiţi specialişti în ale informaticii care rostogolesc ştirile, care ştiu să capaciteze cât mai mulţi urmăritori - toate acestea sunt, într-un fel, organizate, pentru că este evident faptul că sunt finanţate", a spus Vela, într-o emisiune la Realitatea Plus, potrivit romaniatv.net.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: