29
Vin, Mar

sursă foto: RATBV

Eveniment

RATBV S.A. a pus în circulaţie din această dimineaţă primul autobuz electric SOR, acesta deservind traseul cu numărul 36 (Livada Poştei - Independenţei), precum şi primele două troleibuze Solaris, pe traseul numărul 2 (Livada Poştei - Rulmentul).

Până în acest moment au fost livrate trei autobuze electrice şi patru troleibuze, iar în perioada imediat următoare, pe măsură ce vor fi parcurse etapele de înmatriculare şi teste, vor fi puse în circulaţie.

Autobuzele electrice sunt produse de firma SOR Libchavy s.r.o., din Cehia și fac parte din primul lot de 32 achiziționate de această firmă, cu o finanțare de la Administrația Fondului pentru Mediu şi cofinanţare de la Primăria Municipiului Braşov.

Autobuzele din acest lot au o lungime de 12 metri, cu câte 3 uși duble, podea joasă integral, rampă acces persoane cu dizabilități, capacitate 102 călători din care 35 pe scaune, suspensie cu înclinare la bordură, aer condiționat, computer de bord pentru managementul rutei, 3 validatoare contactless, panouri electronice pentru afișare destinație.

De asemenea, autobuzele sunt prevăzute cu aer condiționat, sistem de supraveghere video exterior/interior autobuz (7 camere video / vehicul), sistem automat de numărare a pasagerilor, sistem de diagnosticare și colectare parametri vehicul, sistem audio și de comunicație șofer – dispecerat.

Ele sunt dotate cu motor electric de tracțiune amplasat central, putere nominală: 160 kW, cu recuperarea energiei la frânare, și baterii de tracțiune cu o capacitate de 263 kWh, autonomie minim 200 km. Autobuzele din acest lot vor circula pe traseele: 9, 15, 22, 23B, 29, 32, 34, 36, 53.

Primul autobuz va circula pe linia 36. Valoarea achiziției pentru cele 32 de autobuze este de 75.550.720,00 lei, fără TVA.

  

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: