11
Sâm, Iul

sursa foto: syfeed.com

Eveniment

Camera Deputaţilor dezbate luni moţiunea iniţiată de 93 de deputaţi PSD şi Pro România împotriva ministrului Educaţiei, intitulată "Pas cu Pas am ajuns în colaps educaţional - PNL a creat România NeEducată".

Cei 93 de parlamentari îi reproşează ministrului Educaţiei lipsa de viziune şi de strategie, care le-a produs panică şi nesiguranţă elevilor, studenţilor, părinţilor, dar și personalului din învăţământ.

”Nici măcar o dată, în ultimii 30 de ani, românii nu au trăit asemenea momente de haos în Educaţie. Lipsa de viziune şi de strategie a făcut ca toţi cei din sistem - preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ - să trăiască luni de zile în panică şi nesiguranţă. Astăzi, aici, trebuie să punem capăt acestei crize. Ne bazăm pe demisia doamnei ministru dacă această moţiune trece.”, afirmă semnatarii moţiunii.

Ei o acuză pe ministrul Monica Anisie că trăieşte în 'bula ei de la partid' şi creează şi mai mare haos în sistemul de învăţământ.

,,În ultimele două luni am văzut cu toţii ce înseamnă ca un politruc neprofesionist să conducă învăţământul românesc”, susţin deputaţii PSD şi Pro România.

Ei mai afirmă că nici până acum nu se ştie cu exactitate cum se vor desfășura efectiv Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul din acest an.

,,Credem cu tărie că ministrul Monica Anisie a pierdut dreptul moral de a realiza politicile în domeniul educaţional şi de a exercita conducerea Ministerului Educaţiei şi Cercetării. Din toate aceste considerente expuse anterior, vă cerem să constataţi şi să confirmaţi eşecul acesteia, votând solicitarea noastră de demitere imediată a ministrului Educaţiei şi Cercetării - Monica Anisie!”, se arată în moţiunea simplă.

Rolul moţiunii simple este de a prezenta o poziţie legată de o anumită problemă de politică externă sau internă, fără alte consecinţe.

Alte două moţiuni simple împotriva miniştrilor Finanţelor şi Agriculturii au fost adoptate recent de Camera Deputaţilor şi de Senat.