28
Joi, Mar

sursă foto: medikatv.ro

Eveniment

Focar de coronavirus la una dintre cele mai mari fabrici de îngheţată din România.

Până în acest moment 27 de angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19.

Un focar de coronavirus a fost depistat la o fabrică de înghețată din Alba, unde 27 de angajați au fost diagnosticați cu coronavirus. Până acum au fost testate 64 de persoane, iar alte 200 urmează să facă testele, au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. 

Direcția de Sănătate Publică Alba a anunțat că aceste cazuri au fost descoperite la un operator economic din județ, fără a preciza despre ce companie este vorba. De asemenea, DSP susține că focarul a izbucnit din cauză că angajații nu au purtat echipament de protecție.

Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a declarat, la Digi 24, că 27 de angajați au fost confirmați cu coronavirus, fiind contacți ai unui alt caz. El a precizat că până acum au fost testați 64 de angajați, iar alți 200 urmează să facă duminică testele pentru coronavirus.

"Sunt angajați ai unui operator economic și provin din mai multe localități (...). Principala cauză este nepurtarea echipamentului de protecție, deși angajatorul le-a pus la dispoziție", a spus directorul DSP Alba, porivit romaniatv.net.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: