19
Vin, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

În contextul discuţiei despre mărirea pensiilor şi alocaţiilor, premierul Ludovic Orban a anunţat că acestea vor fi, cu siguranţă, mărite, dar că procentul de creştere va depinde doar de starea economiei.

Astfel, premierul a prezentat pachetul de măsuri de creştere economică ce vor fi luate în perioada următoare, măsuri care vizează recuperarea rapidă a economiei şi reluarea creşterii economice într-un timp cât mai scurt, potrivit rtv.net.

Pachetul de măsuri de redresare a economiei, propus de Guvern

Pe perioada stării de urgenţă, am păstrat foarte multe activităţi economice fără restricţii sau cu restricţii minime. Tocmai din acest motiv contracţia economică nu a fost atât de mare cum anticipaseră unii analişti economici. Evident că nu puteam evita această contracţie pentru că foarte multe activităţi au trebuit ănchise pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Guvernul îşi propune să stimuleze prin măsuri serioase reluarea activităţilor economice, reluarea procesului investiţional, sa stimuleze menţinerea puterii de cumpărare a românilor.

O altă măsură de creştere economică pe care o vom lua va fi realocarea fondurilor europene ca urmare a creşterii flexibilităţii fondurilor, fie prin subcontractare (vom mobiliza 2 milioane de euro care vor fi folosite pentru granturi pe care le vom direcţiona către IMM-uri), fie pentru capitalul de repornire a activităţii, fie pentru investiţii, notează sursa citată.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: