24
Joi, Sep

Eveniment

Trei șoferi s-au ales cu dosare penală din cauză că au urcat băuți la volan. Unul dintre ei a fost încătușat pentru 24 de ore.

,,La data de 22 mai 2020, în jurul orei 14,00, polițiști din cadrul Postului de Poliție Hărman au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 67 ani, care conducea un autoturism pe raza localității Hărman, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0.55 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de 23 mai 2020, în jurul orei 00.10, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov  au oprit în trafic, pe str. Carpaților din municipiul Brașov, un bărbat care conducea un autoturism ce se deplasa pe sensul opus de mers.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost 1.45 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut  pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de 22 mai 2020, în jurul orei 20,00, pe raza localității Cristian, județul Brașov, a avut loc un eveniment rutier, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale, fără victime.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat care conducea un autoturism pe str. Griviței din localitatea Cristian, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a lovit gardul împrejmuitor al insulei rutiere situat pe centrul străzii.

Conducătorul auto a fost testat din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul fiind 0.76 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.