23
Mar, Apr

Eveniment

Programul de tromboliză intravenoasă în cazul pacienților cu accident vascular cerebral ischemic situează județul Brașov, potrivit cifrelor înregistrate în primele 3 luni ale anului 2020, pe primul loc la nivel național.

 

Șeful Secției Clinice Neurologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, doctorul Cristian Falup – Pecurariu, spune că este esențial ca pacienții să se prezinte cât mai repede la spital, în cazul accidentului vascular cerebral. Primul pas îl reprezintă însă, recunoașterea simptomelor. De la debutul acestora până la administrarea trombolizei intravenoase nu tebuie să treacă un interval de timp mai mare de patru ore și jumătate.

În condițiile generate de noul coronavirus, doctorul Cristian Falup – Pecurariu spune că unitatea medicală are circuitele puse la punct, se fac testări, iar pacienții nu trebuie să ezite sub nicio formă, dacă sunt simptome de boală, să se prezinte la spital.

Programul de tromboliză intravenoasă a început în România, în anul 2015. La 1 ianuarie 2019, a fost extins la 43 de centre.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: