28
Joi, Mar

Eveniment

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 99 de persoane sunt în carantină și 829 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală și-au continuat misiunile, acționând integrat pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19, precum și pentru asigurarea ordinii și siguranței publice.

Astfel, în ultimele 24 de ore, efective formate din aproximativ 420 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au executat peste 530 de misiuni specifice.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii au acționat în principal pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli, atragând atenția că numai împreună și respectând aceste reguli vom reuși să depășim cu bine situația creată de pandemie.

Echipaje ale Grupării de Jandarmi Mobile au aplicat 3 amenzi contravenționale în valoare de 1.200 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991, care sancționează faptele de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Reamintim că din data de 15 mai 2020, România se află în stare de alertă, instituită de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea nr.24/14.05.2020. Durata acestei stări este de 30 de zile, perioadă prevăzută cu o serie de restricții și obligații menite să evite răspândirea epidemiei de COVID-19. Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate, să respecte normele de igienă și distanțare interpersonală, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Pericolul rămâne la fel de mare. De aceea, solicităm precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, purtarea mijloacelor de protecție individuală.

Vă informăm că pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență (https://fiipregatit.ro/) poate fi consultat Ghidul pentru Starea de Alertă, care cuprinde răspunsuri la cele mai frecvente întrebări, precum și explicații și reglementări referitoare la starea de alertă. De asemenea pe aceeași platformă există încă 11 ghiduri COVID-19 (Cumpărături, Transport în comun, Simptome, Interacțiune cu Poliția, Autoizolare, Întrebări și mituri, Informare corectă ș.a.)

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE - 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: