29
Vin, Mai

sursa foto: Facebook

Eveniment

Un polițist din București a fost filmat în timp ce îl lovea fără milă pe un tânăr în plină stradă.

 

În imaginile filmate din interiorul unui balcon se vede cum un polițist, cu mască medicală, îl lovește fără milă pe un bărbat care poartă un pulover de culoare roșie. La un moment dat, un alt polițist îl oprește pe colegul său violent. Acesta din urmă, însă, strigă la un alt bărbat aflat câțiva metri distanță, care o ia la fugă. Polițistul aleargă după el, traversează strada, apare și o mașină de poliție cu girofar și îl prind pe cel de-al doilea bărbat, pe care îl întreabă „care este urgența după ora 10 noaptea?”.

Poliția Capitalei a emis un comunicat în care arată că incidentul a avut loc în București, iar polițistul violent va fi cercetat.

„Cu privire la imaginile apărute în spațiul public, vă facem cunoscut faptul în noaptea de 7/8 aprilie, doi bărbați au fost opriți de către un echipaj al Secției 9 Poliție, în vederea legitimării și verificării documentelor prevazute de Ordonanțele Militare. Bărbații au refuzat legitimarea și au fost conduși la subunitatea de poliție, unde au fost sancționați contravențional, fiecare, cu suma de 200 lei, conform prevederilor Legii nr 61/1991, precum și cu suma de 10.000 lei având în vedere că nu dețineau documentele prevazute de Ordonanțele Militare.

Cu privire la modul în care a acționat polițistul, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București s-a sesizat din oficiu și a demarat cercetări prin structura de control intern, urmând a fi dispuse măsuri legale”, se arată în comunicatul Poliției.