25
Joi, Apr

Eveniment

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că este SIGURĂ aplicarea șomajului tehnic pentru bugetari iar domeniile în care se va lua această măsura vor fi anunțate în câteva zile.

Este prima declarație a ministrului Muncii după anunțul premierului Ludovic Orban în legătură cu intrarea bugetarilor în șomaj tehnic, prin rotație, timp de 15 zile pe lună.

Ministrul Muncii a evitat să enunțe domeniile din sectorul public în care va fi aplicată măsura de intrare în șomaj tehnic prin rotație .

„Domeniile le vom stabilit dupa discuții cu miniștrii unde s-a redus activitatea, respectiv după discuții cu structurile asociative locale și le vom anunța public.

Cert este ca toți angajații din sistemul public, prin rotație, jumătate de lună o primă serie, cealaltă jumătate a doua serie vor fi în această situație de a rămâne acasă cu un beneficiu de 75% din salariul de bază, ceea ce în limbaj popular se numește șomaj tehnic.

Sunt domenii în care se lucrează și pentru care solicitarea e să rămână în prima linie și aici nu se aplică decizia, dar sunt și domenii în care lucrează persoane conștiente că dacă activitatea se reduce și venitul este pe măsura.

Dupa o analiză riguroasă prin consultare cu miniștrii și autoritățile locale, vom anunța public care sunt acele domenii. Fiecare ministru are argumente pentru a susține aplicarea măsurii într-o zonă din totalul angajaților pe care-i coordonează și vom anunța public.

NU vor exista favoritisme, măsura se referă la toți angajații unde e redusă activitatea”, a declarat Violeta Alexandru la Realitatea PLUS, potrivit realitatea.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: