21
Sâm, Mai

Eveniment

Este vorba despre un vârstnic din comuna Bran, internat în urmă cu 9 zile în Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov.

Pacientul, diabetic, a fost operat în urma unei necroze la un deget al unui picior, iar din cauză că starea lui s-a înrăutățit a fost intubat.

Potrivit procedurilor în vigoare, bărbatului i s-au recoltat probe pentru a se afla dacă este infectat sau nu cu noul coronavirus.

Omul a murit marți, iar astăzi rezultatul analizei efectuate la Spitalul Tractorul, unde laboratorul nu este încă acreditat, a indicat că omul era pozitiv la COVID-19.

După deces, din probele recoltate inițial pentru depistarea noului coronavirus se efectuează al doilea test, la laboratorul Spitalului de Boli Infecțioase. Rezultatul este așteptat joi.  

,,Avem un prim rezultat pozitiv, dar am dat în lucru o a doua probă. Pacientul a devenit simptomatic în ultimele două-trei zile, dar a avut o evoluție atipică. Nu este nicio problemă în spital, în niciun spital din Brașov, situația este sub control, pacienții sunt tratați în mod corect, testele se fac în mod corespunzător și facem față noii situații generate de COVID-19.”, a explicat, în urmă cu scurt timp, în exclusivitate pentru brasovtv.com, directoarea Direcției de Sănătate Publică din Brașov.

Potrivit acesteia, rămâne de aflat, în urma anchetei epidemiologice aflată în derulare, de unde a contractat bărbatul virusul până să ajungă la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: