23
Mar, Apr

Eveniment

Un polițist din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este confirmat pozitiv cu COVID-19.

,,Ancheta epidemiologică este în curs de desfășurare, până în acest moment stabilindu-se ca 12 polițiști din cadrul acestei structuri să intre în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile.

Activitatea Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov se desfășoară cu polițiști delegați de la alte formațiuni, pentru asigurarea pazei și supravegherii, împreună cu polițiști din cadrul CRAP Brașov.

În acest moment, nu sunt semnalate simptome la polițiștii aflați în izolare la domiciliu și nici la persoanele private de libertate și custodiate, care sunt monitorizate permanent, din punct de vedere  medical.

Primirea persoanelor privative de libertate de pe raza de competență, care ar presupune custodierea în CRAP Brașov, se va realiza de către centrele de retinere si arestare preventiva din judetele limitrofe, in functie de dinamica dispunerii acestora de catre organele judiciare.

Sunt luate măsuri constante de dezinfectare a spațiilor  din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

De asemenea s-au luat măsuri de protecție epidemiologică, atât

față de personalul implicat în activități, cât și față de persoanele private de libertate.”, se precizează într-un comun de presă al I.P.J. Brașov.

O poliţistă a vorbit la România TV despre problemele cu care se confruntă Centrul de Arest al I.P.J. Braşov după ce un agent a fost infectat cu noul coronavirus.

"Noi noi am aflat că teoretic tot sediul va fi dezinfectat şi toti angajaţii sunt trimişi acasă, însă detinuţii sunt aceiaşi care au luat contact cu angajatii respectivi şi ei nu au fost testaţi şi nu stiu dacă vor fi testaţi. Abia după ce o colegă a amenintat că va demisiona pentru că nici ei nu i se părea normal să ia contact cu detinuţii respectivi, doar atunci ne-a fost promis un echipament de protecţie", a precizat poliţista.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: