28
Joi, Mar

sursă foto: protv.ro

Eveniment

Premierul japonez Shinzo Abe a anunţat marţi instaurarea stării de urgenţă pentru cel puțin o lună în șapte regiuni, inclusiv Tokyo şi Osaka, pentru a limita răspândirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus. 

Decizia care va intra în vigoare de miercuri, 8 aprilie, a fost luată după ce a fost înregistrată creșterea rapidă a cazurilor de infectare cu COVID-19 în zonele urbane. 

„Am decis să declar stare de urgenţă deoarece am ajuns la un punct în care răspândirea infectărilor a devenit rapidă şi vastă în întreaga ţară şi riscă să aibă un impact grav asupra vieţilor oamenilor şi asupra economiei", a spus Abe.

Guvernul japonez a aprobat și un pachet de măsuri economice de 990 de miliarde de dolari pentru a atenua impactul epidemiei de coronavirus.

În cele șapte regiuni în care se va impune pentru început starea de urgență trăiește aproape jumătate din populația Japoniei.

În Japonia, numărul de infectări a trecut, marți, de 4.800, iar cel al deceselor a ajuns la 108, potrivit agenției de presă Kyodo, preluată de Agerpres. Potrivit worldmeters.info, numărul de infectări cu COVID-19 a depășit până marți dimineață 3.900 de cazuri iar bilanțul deceselor a ajuns la 92 de morți, anunță realitatea.net

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: