28
Joi, Mar

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

UPDATE 2

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dispus oprirea transmisiunii în direct a discuțiilor dintre el și managerii spitalelor din Brașov!

,,Am cerut asta pentru ca managerii spitalelor să poată vorbi liber", s-a justificat Nelu Tătaru.

Oare ce are de ascuns ministrul Sănătății, oare ce nu trebuie să știe brașovenii?

UPDATE 1

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, discută la această oră cu managerii spitalelor din Brașov.

Discuțiile live au putut fi urmărite AICI timp de aproximativ 11 minute, iar apoi, brusc - exact în momentul în care managerii spitalelor urmau la cuvânt, transmisiunea a fost oprită! Rămâne de văzut cine a dat această dispoziție!

ȘTIRE INIȚIALĂ

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, va fi prezent în această după-amiază la Brașov.

Însoțit de președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea, Nelu Tătaru va merge la Spitalul Municipal din Făgăraș, la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov, iar apoi la Sfântu Gheorghe.

Potrivit unor surse medicale de la centru, Spitalul Municipal din Făgăraș, care figurează pe lista spitalelor de suport pentru COVID-19, va prelua eventuali pacienți infectați cu noul coronavirus care au nevoie și de dializă.

Pe de altă parte, dacă situația o va impune, spun sursele citate, pacienți din Brașov cu COVID-19 ar putea fi preluați de Spitalul din Sfântu Gheorghe. 

În privința unităților medicale care vor prelua pacienți infectați, Comitețul Județean pentru Situații de Urgență din Brașov a decis care sunt spitalele unde vor fi tratați bolnavii testați pozitiv la COVID-19.

Schema arată astfel:

- Cazurile ușoare/medii confirmate COVID-19 vor fi preluate de spitalele Covid din județ, după cum urmeză:

- în prima fază - Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov

- în faza a doua - Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Brașov și

Spitalul Clinic de Psihiatrie si Neurologie Brașov (Suport II)

Cazurile cu suspiciune COVID-19 vor fi îndrumate spre internare, în funcție de patologia asociată la nivelul Pavilionului Tractorul al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov (Secția Interne II și Secția Interne III) și Ia nivelul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Brașov (Pavilion VI).


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: