29
Vin, Mar

sursă foto: qz.com

Eveniment

Pentru prima dată în ultimele trei săptămâni la secțiile de terapie intensivă se înregistrează cu 74 de pacienți mai puțin – potrivit șefului Protecției Civile, Angelo Borrelli.

Angelo Borrelli: „Aceasta este o informaţie importantă, pentru că permite spitalelor noastre să respire. Este prima statistică în scădere de când am intrat în starea de alertă.”

Consemnul la domiciliu rămâne însă în vigoare, iar slujba de Florii de la Vatican se va desfășoară astăzi cu porțile închise. Dintre cele 124.632 de cazuri de coronavirus înregristrate de la începutul epidemiei în Italia 15.362 de pacienți au murit și 20.996 s-au vindecat, 681 de cetățeni au decedat în ultimele 24 de ore. Ieri a fost anunțată și moartea unui polițist infectat cu COVID-19 din escorta premierului Giuseppe Conte, mai scrie RADOR.

De astăzi, în regiunea Lombardia, potrivit unei ordonanțe emise de guvernatorul Attilio Fontana, este obligatorie pentru cei care ies din case acoperirea nasului și a guri cu măști de protecție, cu fulare sau eșarfe. Această regulă a fost impusă de sâmbătă și în regiunea autonomă Alto Adigei. La Vatican, unde se înregistrează șapte cazuri de coronavirus, slujba din duminica Floriilor, prezidată de Papa Francisc în Bazilica San Pietro, va avea loc, începând cu ora locală 11:00, fără credincioși, fiind transmisă prin intermediul televiziunilor în toată lumea, potrivit realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: