19
Vin, Apr

Eveniment

Un bărbat care lucrează la Ina Schaeffler a aflat în data de 28 martie că rezultatul testului pentru COVID-19 este pozitiv.

În aceeași zi, soția împreună cu cei doi copii au ajuns la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Brașov.

Femeia prezintă simptome specifice COVID-19.

Aceasta urmează să fie testată, iar în cazul în care rezultatul va ieși pozitiv reprezentanții Direcției de Sănătate Publică vor demara o anchetă epidemiologică, a declarat în exclusivitate pentru brasovtv.com, șefa DSP Brașov.

Contactați telefonic, atât prefectul Cătălin-Mihai Văsii cât și purtătorul de cuvânt al DSP Brașov nu au răspuns.

Din surse neoficiale, soția bărbatului, testat pozitiv, lucrează la Selgros.

Contactat telefonic de reporterul brașovtv.com, șeful de magazin Selgros a spus că nu are cunoștință de acest caz.

UPDATE:

"Echipa Selgros monitorizează cu deosebită atenție și constant situația actuală determinată de noul coronavirus (COVID-19) și tratează cu maximă responsabilitate această perioadă specială, luând măsuri timpurii de protecție și prevenție pentru sănătatea tuturor clienților și angajaților noștri. În acest sens, la nivel logistic, aplicăm toate recomandările oficialităților pentru a minimiza contactul dintre clienți și a maximiza siguranța sanitară, iar la nivel de comunicare, Selgros se asigură că fiecare client și angajat este informat cu privire la măsurile implementate în magazine.

În plus, atât echipele din magazinele Selgros cât și cele din centrala administrativă au fost împărțite în 2 ture, pentru a preveni expunerea unui număr mare de angajați în același loc. Păstrăm, de asemenea, legătura îndeaproape cu autoritățile române, în orice posibil caz de suspiciune, pentru a preîntâmpina sau minimiza posibile efecte provocate de noul conoravirus. Precizăm că, până la această dată, niciun angajat Selgros nu a fost depistat pozitiv la testul COVID-19. Magazinele noastre continuă să funcționeze în această perioadă până la orele 21 și ne aprovizionăm în permanență pentru a asigura stocurile necesare de marfă clienților noștri. Rămânem aproape de la distanță!", se arată într-un comunicat de presă a hipermarketului Selgros Brașov.

Potrivit reprezentanților Selgros Brașov, femeia lucrează în cadrul societății, dar nu a intrat în contact direct cu clienții. Ea a lucrat în centrala administrativă a magazinului. Se așteaptă rezultatul testului, care va fi imediat dat publicității.

De asemenea, reprezentanții Ina Schaeffler au trimis pe adresa redacției un comunicat de presă cu privire la angajatul care a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

„Unul dintre angajații companiei Schaeffler Romania a fost confirmat cu Covid-19 în data de 28.03.2020, fiind prima persoană confirmată din companie. Persoana afectată este un angajat TESA și se află sub supraveghere conform normelor în vigoare. Schaeffler România este în contact cu angajatul și familia sa. Starea angajatului este bună, prezentând simptome ușoare.

Lista contacților (a persoanelor de contact) a fost întocmită, iar angajații în cauză au fost trimiși în auto-izolare. Până în prezent, niciunul dintre ei nu prezintă simptome specifice Covid-19. Ancheta epidemiologică a fost demarată de către Direcția de Sănătate Publică (DSP). 

Toate măsurile impuse de DSP au fost demarate şi situația este atent monitorizată alături de echipele din companie”.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: