25
Joi, Apr

sursă foto: protv.ro

Eveniment

Directorul general a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat statele și cetățenii lor că fac o greșeală imensă.

Tedros Adhanom Ghebreyesus s-a adresat lumii cu un mesaj cât se poate de clar: tratamentele experimentale pentru COVID-19 trebuie să înceteze. Directorul OMS a explicat că statele și cetățenii lor pot creea alte probleme de sănătate dacă nu iau medicamente care au fost, în prealabil, încercate în cadrul unor studii clinice.

„Facem un apel către toți oamenii și statele din lume să se abțină de la a utiliza terapii despre care nu s-a demonstrat că sunt eficiente în tratarea Covid-19. Istoria medicinei este plină de exemple de medicamente care au funcționat pe hârtie sau în eprubetă, dar care nu au funcționat pe oameni sau care chiar au făcut rău”, a avertizat directorul organizației în conferința de presă zilnică, susținută la sediul din Geneva al OMS.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a dat exemplul celei mai noi epidemii de Ebola (2018-2019), în timpul căreia s-au folosit medicamente despre care se credea că sunt eficiente. Timpul și testele clinice realizate ulterior au demonstrat că ele nu erau bune deloc, potrivit protv.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: