18
Joi, Apr

Eveniment

Brașovul are primul caz mai grav, în condițiile generate de noul coronavirus.

 

Este vorba despre un pacient care a fost transferat inițial de la Spitalul Tractorul la Spitalul de Boli Infecțioase, iar de aici, din cauză că nu există paturi ATI, bolnavul a fost transportat în sectorul destinat COVID-19 de la Spitalul Clinic Județean de Urgență. Pacientul este intubat și ventilat mecanic din cauza insuficienței respiratorii.
Odată cu primul caz grav apărut la Brașov, ies la suprafață și lipsurile din spitale.

Autoritățile anunțau, în urmă cu câteva zile, că în spitalele brașovene vor fi amenajate 22 de paturi ATI, dotate cu ventilatoare, și vor fi distribuite astfel:

10 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie;

8 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase;

2 paturi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov;

2 paturi la Spitalul Municipal din Făgăraș.

Surse medicale au explicat, pentru brasovtv.com, care este situația reală în spitalele din județul Brașov cu privire la paturile ATI dotate cu ventilatoare funcționale. Numărul real, la acest moment, este 14!

10 paturi la Spitalul de Pneumoftiziologie - doar pe hârtie! Nu există aparatele necesare pentru ca acele paturi să fie dotate corespunzător ATI;

8 paturi la Spitalul de Boli Infecțioase - doar pe hârtie! Nu există aparatele necesare pentru ca acele paturi să fie dotate corespunzător ATI;

10 paturi la Spitalul Clinic Județean de Urgență - la parter, fără ventilatoare, la secția specială pentru COVID-19, pentru bolnavi care au atât alte patologii, cât și COVID-19, dar nu necesită intubare;

2 paturi la Spitalul Municipal din Făgăraș – cu ventilatoare;

2 paturi la Spitalul Clinic Județean de Urgență – la etaj, la secția ATI, potrivit legii care cere ca 10% din numărul paturilor de la ATI să fie asigurate pentru pacienți din ATI, eventual diagnosticați cu COVID-19;

10 paturi la Spitalul Clinic Județean de Urgență – la parter, cu ventilatoare, la secția specială pentru COVID-19, pentru bolnavi care au atât alte patologii, cât și COVID-19, și necesită intubare.

  ,,Apreciez că în trei săptămâni vom avea paturi ATI, dar sunt acum dificultăți cu furnizorii care spun că livrarea poate dura și 6 săptămâni. Nu putem aștepta, se fac toate eforturile pentru achiziții ca să amenajăm paturile ATI. Mai avem însă și problema personalului specializat pentru ATI care, cel mai probabil, va fi detașat la spitalul nostru sau vor veni rezidenți în ultimul an.”, a explicat, pentru brasovtv.com, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov, Dan Moraru.

,,Avem în mare parte a spitalului oxigen, ceea ce e foarte important. Lumea ne sprijină, dar probabil că durează perioada de achiziție pentru materialele necesare paturilor ATI, probleme care se vor rezolva cu siguranță. În momentul de față colaborăm cu celelalte spitale.”, a explicat, pentru brasovtv.com, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, doctor Mariana Cocuz. 

Dacă reprezentanții spitalelor din Brașov dau explicații clare pentru o corectă informare a opiniei publice, prefectul brașovului, Cătălin-Mihai Văsii, NU a găsit timp pentru date noi. El NU a răspuns la telefonul mobil pentru un punct de vedere.  

Odată cu creșterea numărului deceselor și al românilor infectați cu noul coronavirus, decidenți din Sănătatea românească își dau seama de ce va urma și aleg să tragă un semnal de alarmă, din cauză că lucrurile nu funcționează în mod corespunzător și nu se asigură transparența în comunicare. Sunt demisii atât din funcțiile de conducere ale unor Direcții de Sănătate Publică din țară, cât și de la vârful Ministerului Sănătății. Achizițiile nu s-au făcut la timp și nu sunt materialele necesare în spitale.

Chiar directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență din Brașov, un medic de excepție, a recunoscut faptul că, la acest moment, NU există ventilatoare la producători, aparate necesare pentru paturile ATI.

 

 

  

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: