24
Mie, Apr

Eveniment

Creştinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Apostol Andrei, considerat de Biserica Ortodoxă patronul spiritual al României. Sfântul Andrei a fost cel dintâi chemat la apostolie de Mântuitorul Iisus Hristos şi este cel care i-a creştinat pe locuitorii ţării noastre.

Sfântul Andrei a făcut parte din grupul celor 12 apostoli ai Mântuitorului Iisus. Evanghelia lui Ioan spune că Andrei ar fi fost mai întâi ucenic al lui Ioan Botezătorul. Alături de ceilalţi ucenici, Andrei a fost trimis de către Iisus la propovăduire.

L-a însoţit pe Mântuitor pe drumurile ţării sfinte, a fost martor la minunile pe care le-a săvârşit, a ascultat cuvintele sale de învăţătură şi a suferit alături de ceilalţi apostoli atunci când Iisus a fost răstignit. Apoi s-a bucurat de minunea Învierii şi, împreună cu ceilalţi apostoli, a primit porunca predicării Evangheliei la toate neamurile. 

Tot pe 30 noiembrie este sărbătorit și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna. Acesta a fost mitropolit ortodox al Transilvaniei şi a militat pentru drepturile ortodocșilor și românilor din Transilvania. Andrei Şaguna este fondatorul Gimnaziului Românesc din Brașov și membru de onoare al Academiei Române.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: