20
Sâm, Apr

Eveniment

Constantin-Raul Pruteanu, elev în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv din Brașov, este vicecampion la proba de săritură în lungime a Campionatelor Naționale de Atletism, categoria juniori 1.

Competiția a avut loc pe 21 și 22 februarie 2020, în sala Complexului Sportiv ,,Lia Manoliu” din Capitală.

Raul a început să practice atletismul în 2012, sub coordonarea antrenoarei Georgeta Nazarie.

,,La proba de săritură în lungime, elevul nostru a obținut locul II și medalia de argint, devenind vicecampion național, cu performanța de 6,86 m. De remarcat faptul că această performanță reprezintă un progres imens față de  cea mai bună performanță a sa care era de 6,59 m.

Raul practică atletismul din anul 2012, dar proba de lungime a abordat-o abia acum un an. A devenit în timp proba sa favorită care i-a mai adus un loc II la Campionatele Naționale categoria Cadeți, în vara trecută, o participare la Balcaniada de cadeți 2019 ( Istanbul) și un loc 8 la Campionatele Balcanice de juniori indoor, Istanbul, 2020.

Visul său este participarea la Campionatele Europene de cadeți care se va desfășura în vara acestui an la Rieti, în Italia. Zborul său va trebui să măsoare 7,05 m, ceea ce reprezintă baremul impus de Federația Internațională de Atletism, pentru a concura la această valoroasă competiție.

Raul nu este prea departe și este posibilă împlinirea acestui obiectiv prin disciplină, imens de multă muncă și tenacitate.

Îi urăm succes și încercăm să-l sprijinim cu tot ceea ce depinde de noi, profesorii acestui liceu cu veche tradiție în obținerea performanțelor de top la atletism. Felicitări și succes atât lui Raul Pruteanu cât doamnei antrenor Georgeta Nazarie, descoperitor de valori ale atletismului de podium!”, se precizează într-un comunicat de presă al reprezentanților Liceului cu Program Sportiv din Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: