28
Joi, Mar

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Blocul Naţional Sindical propune dublarea sau chiar triplarea alocaţiilor, doar pentru copiii săraci.

Ceilalți nu ar beneficia de nicio majorare anul acesta, potrivit sindicaliştilor.

BNS mai propune ca alocaţiile să fie primite pe carduri pentru ca părinții să cumpere doar anumite produse necesare pentru copii: haine, rechizite și altele.

Blocul Național Sindical a cerut date de la Ministerul Muncii cu privire la veniturile gospodăriilor și numărul de copii, pentru a vedea situațiile financiare ale familiilor.

„Astăzi, România are patru copii din 10 în sărăcie. Ultimele statistici arată că aproape 1,5 milioane sunt în risc de sărăcie. Asta afectează performanţele copiilor în şcoli. Apoi, odată ajunşi la maturitate, lucrează la 60% din potenţial.

Mai există încă o problemă, anume faptul că sărăcia copiilor este corelată de nivelul de pregătire al părinţilor. Deci sărăcia generează în continuare sărăcie.

E o spirală fără de sfârşit care ne duce din ce în ce mai jos”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical, vineri, la Antena 3.

„Venim, astfel, cu un sistem care să fie ţintit pe familie. Am luat trei categorii de familii, cu venit până în 1575 lei, între 1575 şi 3000 net şi peste 3000 de lei, dar până în 4500 de lei.

Familiile care au copii în întreținere cu venituri până în 4500 lei net ar putea să beneficieze de alocaţie”, a mai declarat Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: