24
Mie, Apr

sursa foto: financialintelligence.ro

Eveniment

Bilanţul epidemiei provocate de noul coronavirus, revizuit de China în urma eliminării „duplicatelor" din statistici, s-a apropiat vineri de 1.400 de morţi.

După publicarea acestei informații, Statele Unite au deplâns o „lipsă de transparenţă" din partea Beijing-ului, potrivit AFP.

Circa 64.000 de cazuri de infectare au fost înregistrate până în prezent în China continentală (excluzând Hong Kong-ul şi Macao), potrivit cifrelor oficiale, marcând o explozie în ultimele două zile din cauza extinderii definiţiei cazurilor de infectare, potrivit agerpres.ro

121 de noi decese în numai 24 de ore

Comisia Naţională de Sănătate din China, care acţionează ca un minister, a raportat vineri 121 de noi decese în ţară în ultimele 24 de ore, însă a retras din bilanţul la nivel naţional 108 decese recenzate anterior în provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei.

Comisia justifică această revizuire prin „duplicatele din statistici”, constatate după „verificări”. În urma acestora, bilanţul epidemiei la nivel naţional a fost redus la 1.380 de morţi.

După ce, initial, a felicitat Beijing-ul pentru felul profesionist în care a gestionat epidemia, Casa Albă s-a distanţat vizibil joi.

„Suntem puţin dezamăgiţi de lipsa de transparenţă din partea chinezilor”, a declarat presei Larry Kudlow, principalul consilier economic al preşedintelui Donald Trump. „Este Biroul politic (organul de conducere al Partidului Comunist, n.r.) cu adevărat onest cu noi?”, s-a întrebat oficialul american.

El a regretat în special că Beijingul a respins propunerile insistente ale Washingtonului de a trimite experţi americani în China: Autorităţile chineze „nu ne lasă să mergem”, a insistat Kudlow.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: