29
Vin, Mar

Eveniment

Meteorologii anunţă temperaturi ridicate pentru această perioadă, precipitaţii reduse, dar şi polei. Noaptea vor fi temperaturi sub pragul de îngheţ în toată ţara.

Sâmbătă, mai ales în regiunile sudice și în zona deluroasă, valorile termice, în special cele diurne, vor fi mult mai ridicate decât în mod normal. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat în jumătatea de vest a țării, unde cu totul izolat va ploua, iar în zona montană precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste unde, la rafală, se vor atinge viteze de până la 70...75 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 3 și 13 grade, iar cele minime între -9 și 3 grade, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest și pe litoral și cele mai scăzute în estul Transilvaniei. Izolat, în zonele joase, va fi ceață asociată cu depunere de chiciură.

Duminică, valorile termice se vor menține mult mai ridicate decât în mod normal în această perioadă în cea mai mare parte a teritoriului. În nord-vest, iar spre seară și noaptea în jumătatea de vest, vor fi înnorări și trecător precipitații sub formă de ploaie. La munte, precipitațiile vor fi mixte. Pe suprafețe restrânse se va depune polei. În rest, cerul va fi variabil, cu unele înnorări în a doua parte a nopții, dar condițiile de precipitații vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor situa între 5 și 14 grade, iar cele minime, în general, între -6 și 4 grade. Izolat va fi ceață.

Luni, valorile termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele specifice perioadei, deși cele diurne vor marca o scădere în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații, la început în jumătatea de vest, iar apoi și în rest. Acestea vor fi mixte la munte și predominant sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief. Noaptea, treptat, la munte vor predomina ninsorile, în Maramureș și în Transilvania precipitațiile vor fi mixte, iar în rest vor fi mai ales ploi. Izolat se va depune polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi în a doua parte a intervalului, la munte, în special pe creste, iar la cote mai reduse și pe suprafețe mai mici în regiunile sudice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 și 11 grade, iar cele minime între -2 și 5 grade. Cu totul izolat se va semnala ceață, notează rtv.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: