29
Vin, Mar

Eveniment

Salarii mărite la Consiliul Județean Brașov sau investiții pentru brașoveni și turiști?

 

Aceasta este întrebarea care a stârnit discuții aprise, astăzi, în ședința de plen a Consiliului Județean. Aleșii Partidului Social Democrat strigă după salarii mărite, în timp ce președintele Consiliului Județean spune că veniturile angajaților justifică activitatea fiecăruia și trebuie să rămână la nivelul lunii decembrie a anului 2019, astfel încât să nu fie afectate investițiile. Consilierii județeni ai PSD s-au opus, iar președintele Consiliului Județean, Adrian-Ioan Veștea, a reacționat prompt.

Fără să neglijeze salariile personalului din Consiliul Județean și instituțiile subordonate, Adrian Veștea spune că banii din buget trebuie chibzuiți și investiți în proiectele importante ale județului, printre care se numără și aeroportul. Social-democrații s-au opus acestui tablou, au votat împotriva proiectului care prevede ca salariile să rămână la nivelul lunii decembrie a anului trecut, iar în acest context este justificată întrebarea: consilierii județeni ai PSD ar prefera să se ia bani de la marile investiții și să crească salariile?

Consilierul județean PSD Adrian Iatan s-a gândit, cel mai probabil, la faptul că ar putea încasa o indemnizație de consilier mai mare! Cum? Dacă ar crește salariile la Consiliul Județean, și indemnizația sa, care se calculează în funcție de salariul președintelui instituției, ar crește. Tot în ședința de plen de astăzi, același Adrian Iatan a dat dovadă că are mari carențe în ceea ce privește cunoașterea procedurii prin care se ia cuvântul în plenul Consiliului Județean. Mai exact, Adrian Iatan, în ciuda faptului că are ani buni de experiență, i-a cerut personal secretarului județului să-i răspundă la întrebări. O astfel de procedură este interzisă. Consilierii județeni au obligația să ceară permisiunea de a interveni în ședințe. Deși atenționat, consilierul PSD a recidivat. Rămâne de văzut dacă, până la următoarea ședință de plen a Consiliului Județean Brașov, alesul PSD Adrian Iatan își va completa sau nu cunoștințele.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: