20
Sâm, Apr

sursă foto: cordcenter.ro

Eveniment

O echipă de la Universitatea Cardiff a descoperit, prin teste de laborator, o metodă de a anihila cancerul de prostată, sân şi plămâni.

Descoperirea lor, publicată în Nature Immunology, nu a fost testată pe pacienţi, însă cercetătorii spun că are „un potenţial uriaş”.

Sistemul imunitar este forma de apărare naturală a organismului uman împotriva infecţiilor, dar atacă şi celulele canceroase, scrie news.ro.

Oamenii de ştiinţă au căutat moduri „neconvenţionale” şi nedescoperite până în prezent în care sistemul imunitar atacă tumorile.

Ei au găsit o celulă T în sânge. Aceasta este o celulă imună care poate scana corpul pentru a determina dacă există o ameninţare ce trebuie eliminată. Diferenţa este că această celulă poate ataca un spectru larg de cancere, conform news.ro.

„Există, astfel, şansa de a trata orice pacient”, a declarat profesorul Andrew Sewell pentru BBC. „Înainte, nimeni nu credea că asta poate fi posibil. Sporeşte şansele pentru un tratament împotriva tuturor cancerelor. Un singur tip de celulă T care poate fi capabilă să distrugă multe tipuri de cancere”, a adăugat el.

Tratamente pentru cancer cu celule T există deja, iar dezvoltarea imunoterapiei a cunoscut una dintre cele mai importante avansări în domeniu.

Cercetătorii spun că receptorul acestei celule T ar putea duce la un tratament universal al cancerului, potrivit stiripesurse.ro

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: