17
Mie, Apr

sursa foto: promotor.ro

Eveniment

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat, sâmbătă, că Guvernul nu va implementa în acest an o nouă taxă auto în cazul mașinilor second-hand importate.

,,În opinia mea, a fost o sarabandă a taxelor auto în România încă din 2007, iar această sarabandă i-a costat exlusiv pe români. Banii luați prin taxe care au încălcat dreptul comunitar au ajuns înapoi la populație după foarte mulți ani. Formulele încercate, câte au fost, au intrat în gravă contradicție, după cum a menționat și premierul, cu directivele europene. Eu cred că o asemnea măsură trebuie gândită bine și întoarsă pe toate fețele. Trebuie să informăm cetățenii că, până acum, nicio formulă nu a reușit, de aceea nu cred, cum a declarat și premierul, că în acest an vom avea o asemenea măsură implementată.", a spus, sâmbătă, ministrul Mediului, Costel Alexe, la Antena3.

Taxa auto pe prima înmatriculare a mașinilor second-hand importate a fost eliminată în 2007, după ce Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement. ANAF a anunțat în septembrie că a restituit banii către populație.

,,În momentul de față nu avem în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor un draft de proiect despre o nouă posibilă taxă auto, sunt doar drafturi de lucru fie la minister, fie la Administrația Fondului de Mediu, dar în momentul acesta nu s-a făcut nimic concret în acest sens. Anul acesta, cu siguranță, excludem pentru că asta a fost decizia Executivului.", a afirmat Alexe.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: