28
Joi, Mar

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale fac cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „complicitate la înșelăciune” și „înșelăciune”.

,,Un tânăr, de 22 de ani, din județul Vaslui, prin folosirea unui nume fals și utilizând documente de identitate emise de autoritățile din Marea Britanie pe numele altei persoane, ar fi indus în eroare reprezentantul unei societăți comerciale din județul Brașov, în vederea închirierii unui autovehicul.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul în cauză ar fi închiriat vehicule din mai multe județe ale țării, pe care nu le-ar mai fi restituit și le-ar fi valorificat  prin intermediul unui alt bărbat, de 28 de ani, din județul Neamț, cauzând persoanelor vătămate un prejudiciu în valoare de aproximativ 133.000 de euro. La data de 15 ianuarie 2020, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din Brașov, în colaborare cu poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din Vaslui și poliţişti din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din Neamț, au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Neamț, ocazie cu care au fost identificate mai multe componente auto provenite din dezmembrări. În baza probatoriorului administrat, cei doi suspecți au fost reținuți pe o perioadă de 24 ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: