15
Sâm, Aug

Eveniment

Cristina Țopescu nu va avea parte de slujba de înmormântare. Oficialii B.O.R. refuză să facă slujbă ca urmare a deciziei de incinerare.

,,Nu se face slujba de înmormântare pentru cei incinerați, întrucât prin incinerare se distruge în mod programatic și artificial trupul (subiectul concret al înmormântării). În creștinism, sufletul și trupul persoanei umane sunt prețuite împreună, nu separat, demnitatea lor fiind păstrată și după moarte. La dorința familiei, depunerea la capela cimitirului Bellu are ca scop facilitarea accesului tuturor celor care doresc să își ia rămas bun de la profund regretata jurnalistă. Nu este o excepție, dar solicitările de depunere într-o capela pentru persoane care urmează să fie incinerate sunt rare. În cazul acesta concret este vorba și de o persoană publică", a declarat purtătorul de cuvânt al B.O.R., Nicolae Bănescu, pentru Fanatik.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al jurnalistei Cristina Ţopescu va fi depus miercuri, la ora 14:00, la capela Cimitirului Bellu. Ceremonia de incinerare va avea loc joi, la Crematoriul Vitan Bârzeşti.

,,Cu mare tristeţe anunţăm prematura trecere în nefiinţă a Cristinei Ţopescu. Pe această cale vă aducem la cunoştinţă că trupul neînsufleţit va fi depus la capela cimitirului Şerban Vodă (Bellu) miercuri, 15 ianuarie, ora 14:00. Va fi incinerată conform propriei dorinţe în data de joi, 16 ianuarie 2020 la Crematoriul Vitan Bărzeşti. Familia îndurerată. Rugăm păstrarea decenţei şi a discreţiei cuvenite unor astfel de momente grele", este mesajul transmis de familia Cristinei Țopescu.

Jurnalista Cristina Ţopescu, în vârstă de 59 de ani, a fost găsită duminică decedată în locuinţa sa din Otopeni. 

Medicii legiști au stabilit ziua morții Cristinei Ţopescu. Aceasta s-a stins imediat după Crăciun, seara. Primele rezultate ale necropsiei arată că în stomacul Cristinei Ţopescu s-a găsit un cocktail puternic de medicamente, un analgezic puternic şi un antidepresiv. În același timp, inima vedetei de televiziune a fost prelevrată pentru analize, anunţă România TV