20
Sâm, Apr

Eveniment

O femeie din Ghimbav a pus autoritățile în alertă după ce și-a sechestrat propriul copil, în vârstă de 6 ani și jumătate, în casă și nu l-a mai lăsat să iasă zile la rând.

Sesizarea cu privire la acest caz a fost făcută de bunicul matern care a sunat la telefonul copilului, la numărul 983, în care anunța că femeia întoarsă din străinătate împreună cu minorul nu mai dorește să iasă din casă. După sesizarea făcută reprezentanții D.G.A.S.P.C. Brașov au fost în vizită la adresa indicată de bărbat pentru a verifica ce se întâmplă. Ajunși acolo, aceștia s-au lovit de uși închise și de refuzul categoric al femeii de a comunica. Se pare că femeia nu poate accepta ideea că tatăl copilului, care locuieşte în Italia, a obținut custodia minorului în urma divorţului.

Văzând că situația nu este una favorabilă, reprezentanții Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Brașov au cerut ajutorul poliției din Ghimbav, ulterior venind în sprijin și poliția județeană. Tatăl copilului, de origine italiană, a fost înștiințat de situația copilului său și a fost chemat în țară.

Ce a urmat este demn de un scenariu de film. Reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Brașov, împreună cu poliția locală, poliția județeană, un negociator și jandarmi au încercat să scoată copilul din casă fără a fi rănit de propria mamă. Femeia amenința că își va omorî copilul cu un cuțit dacă nu pleacă toată lumea și s-a baricadat în casă blocând ușa de acces. Au urmat 12 ore de negocieri și strategii ale polițiștilor pentru ca nimeni să nu fie rănit.

Tatăl minorului a reușit să intre în locuință însă și acesta a rămas blocat în casă fiind amenințat de femeie cu moartea.

Minorul se află alături de tatăl lui și urmează să plece în Italia, acolo unde va începe școala și unde urmează să fie consiliat psihologic. Femeia este cercetată penal pentru ameninţare şi lipsire de libertate.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: