20
Sâm, Apr

Eveniment

Considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Brașovul este poate și unul dintre cele mai periculoase municipii din țara noastră. Brașovenii sau turiștii nu se mai pot plimba în siguranță pe stradă.

Totul din cauza clădirilor lăsate în paragină, care constituie o adevărată bombă cu ceas. Zeci de astfel de imobile sunt în pericol să se prăbușească, iar proprietarii nu fac absolut nimic pentru a le reabilita.

În Brașov există clădiri foarte vechi, unele construite chiar în secolul al XV-lea. Cele mai multe nu au fost reabilitate niciodată. Unele sunt părăsite, iar pentru altele proprietarii nu au bani să le reabiliteze. În schimb, cele mai multe au mesaje prin care trecătorii sunt avertizați că sunt în pericol.

Primăria intenționează să crească, în 2017, cu 200%, impozitele pentru proprietarii care-și lasă în paragină propriul imobil. 

Cele mai multe clădiri cu risc de prăbușire sunt în Centrul Istoric. Pentru că sunt foarte vechi, cele mai multe au fost declarate monumente istorice.

În total, peste 26,000 de apartamente din mai multe județe sunt nesigure în caz de cutremur, iar aproape jumătate s-ar prăbuși la un seism major.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: