28
Joi, Mar

Eveniment

Polițiști din Zărnești l-au reținut, pe o perioadă de 24 de ore, pe un bărbat, de 44 de ani, din localitatea Vulcan.

,,În fapt, în data de 05 decembrie 2019, cadrele de poliție au fost sesizate cu privire la faptul că o femeie din localitatea Poiana Mărului ar fi fost agresată fizic de  către concubinul său.

Echipa operativă care s-a deplasat la fața locului a stabilit faptul că, femeia în cauză este victima mai multor agresiuni fizice și psihice din partea concubinului său, fapte petrecute mai mulți ani la rând.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat existența pericolului iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au identificat două arme și 8 cartușe pe care concubinul femeii le deținea fără documente legale. Armele și muniția au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Întrucât bărbatul se sustrăgea cercetărilor, polițiștii au demarat activități de căutare, iar la data de 06 decembrie 2019, acesta a fost depistat pe raza localității Poiana Mărului.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”violență în familie”, "amenințare" și ”nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, dosar instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: