16
Mar, Apr

Eveniment

Președintele Consiliului Județean Brașov, și dr. Liviu Muntean, directorul medical al Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, au inaugurat astăzi Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul spitalului.

Aceasta a fost extinsă, reparată și igienizată în urma unei investiții finanțate din bugetul consiliului județean. Iniţial, suprafaţa UPU a fost de 250 mp, însă, după reorganizarea spaţiilor, a fost mărită la 380 mp. Au fost extinse spaţiul pentru primirea şi triajul pacienţilor, precum şi cel pentru aşteptare pacienţi şi părinţi. În serviciul de Unități Primire Urgențe sunt zilnic, în medie, 120 de pacienți.

În proiectul renovării, a fost cuprinsă și amenajarea corespunzătore a camerei pentru resuscitare, a fost creat un spaţiu destinat formării şi instruirii personalului, iar numărul grupurilor sanitare a crescut de la unu la trei. Conform listei de investiţii pe care conducerea spitalului a pregătit-o pentru anul 2020, se intenţionează achiziţia unor echipamente precum: computer tomograf, ecograf şi tărgi medicale.

În acest an, cu fonduri alocate de CJ Braşov, la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii s-au finalizat două proiecte de reparaţii şi igienizări, alte opt lucrări fiind în curs de realizare.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: