19
Vin, Apr

sursa foto: cugetliber.ro

Eveniment

Echipa naţională de handbal feminin a României a câștigat, astăzi, meciul disputat contra reprezentativei Kazahstanului, la Campionatul Mondial găzduit de Japonia.

Româncele au fost la un pas de umilință. Au reușit, în cele din urmă, să se impună cu scorul de 22 la 20.

Cristina Neagu a fost odihnită astăzi, în perspectiva meciurilor cu Muntenegru şi Ungaria, iar România a avut o prestaţie  penibilă şi a fost la un pas de dezastru cu Kazahstan, o naţională extrem de modestă. 

ȘTIRE INIȚIALĂ 

Echipa naţională de handbal feminin a României întâlnește astăzi, de la ora 12:00, reprezentativa Kazahstanului în cel de-al treilea meci din Grupa C.

Româncele au reuşit prima victorie la Campionatul Mondial din Japonia duminică, 29-24 (15-12) contra Senegalului, la Kumamoto. Tricolorele au câştigat după un meci bun, care a mai şters din impresia lăsată de partida cu Spania, pierdută categoric, sâmbătă, scor 16-31.

Kazahstan a ajuns la acest Campionat Mondial după ce a fost semifinalistă la Cupa Asiei, dar a pierdut în semifinale la Coreea de Sud și în finala mică în fața Chinei. Este la a cincea prezență la o Cupa Mondială, fără vreun rezultat notabil. După 15-39 contra Ungariei, în grupă, echipa Kazahstanului a jucat bine cu Muntenegru, 21-30, după ce la pauza s-au aflat la două goluri în spatele adversarelor, potrivit libertatea.ro.

Programul echipei naţionale a României la Campionatul Mondial din Japonia:

România – Muntenegru | 4 decembrie, ora 8:00

România – Ungaria | 6 decembrie, ora 8:00

Clasamentul după primele două etape:

1. Spania - 4 puncte

2. Muntenegru - 4 puncte

3. Ungaria - 2 puncte

4. România - 2 puncte

5. Senegal - 0 puncte

6. Kazakhstan - 0 puncte.

Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe vor obţine calificarea în faza grupelor principale, de unde echipele de pe primele două poziţii vor juca apoi în semifinale. Meciurile din grupele principale încep pe 8 decembrie, urmate de semifinale, pe 13 decembrie, şi finalele pentru medalii, pe 15 decembrie.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: