07
Mar, Feb

Eveniment

Brașovul se pregătește să devină "oraș de poveste". Astăzi a început montarea luminilor de sărbători pe strada Republicii, dar și pe strada Michael Weiss și în alte zone din centrul orașului. 

Tavane de lumini vor fi montate zilele acestea și pe străzile Postăvarului și Apollonia Hirscher. Decorate vor fi Piața Sfatului și Piața George Enescu. Aprinderea luminilor de sărbători va avea loc în seara de 6 decembrie. 

Atenție, comercianți! Daca vreți să vă comercializați produsele tradiționale  în centrul orașului, trebuie să știți că se pot închiria căsuțele pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Ca în fiecare an, numărul solicitanților este mult mai mare decât cel al căsuțelor din Piața Sfatului. 

Toate ofertele se vor depune în plicuri sigilate, până la finalul acestei săptămâni, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 25 noiembrie. La căsuțele pentru mâncare se vor vinde doar produse tradiționale. Ca și anul trecut, nici acum nu se va folosi focul deschis pentru prepararea produselor. 

Licitația pentru o căsuță pornește de la 3 lei /zi / mp. Există 52 de solicitări pentru cele 40 de căsuțe. Anul trecut, cea mai scumpă căsuță s-a închiriat cu aproape 13.000 de euro pentru 30 de zile.

În Piața Sfatului vor exista 21 de căsuțe pentru mâncare, 17 pentru decorațiuni și două pentru băutură. Târgul de Crăciun se va deschide pe 6 decembrie și se va închide după mijlocul lunii ianuarie. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: