20
Sâm, Apr

Eveniment

Profesorul de la Liceul Teoretic „George Moroianu” din Săcele, acuzat că l-a lovit pe un elev, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Dascălul este urmărit penal sub acuzația de „purtare abuzivă”.

,,În pauză, un profesor, care are calitatea de suspect în dosar, l-a lovit cu palmele peste față pe un elev, de 12 ani, după ce copilul a lovit un câine. Se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „purtare abuzivă”, a explicat, pentru brasovtv.com, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, Simona-Elena Mocanu.

Camerele de supraveghere, amplasate în incinta școlii, au surprins momentele în care profesorul îl pălmuia pe elev. Imaginile au fost analizate de anchetatori, care continuă cercetările în acest caz.

Contactat telefonic de la redacție, directorul Liceului Teoretic „George Moroianu” din Săcele, Gheorghe Munteanu, a explicat că situația profesorului, care și-a recunoscut greșeala, este analizată în Comisia de disciplină constituită la nivelul unității de învățământ, comisie formată din 5 cadre didactice. O decizie va fi luată, cel mai probabil, marți. Sancțiunile, potrivit normelor în vigoare, pornesc de la o simplă observație și pot ajunge până la desfacerea contractului de muncă.

La nivelul Comisiei de disciplină se va propune sancțiunea în cazul profesorului, iar apoi va intra în scenă Inspectoratul Școlar Județean Brașov. Aici, practic, se va lua decizia finală, a completat Gheorghe Munteanu.

Sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „purtare abuzivă”, profesorul beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: