19
Vin, Apr

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Brașovul are două noi autospeciale pentru stingerea incendiilor pentru zone greu accesibile.

Luni, 25 noiembrie 2019, în cadrul unei conferințe de presă, municipalitatea a prezentat cele două autospeciale destinate intervenţiei la stingerea incendiilor în mediul urban, în zone greu accesibile, căi de acces înguste, în pădure sau obiective din zona de munte.

Cele două autovehicule, cu tracțiune integrală 4x4, se pot deplasa rapid, inclusiv pe terenuri accidentate, pentru realizarea în timp scurt a dispozitivului de interventie. Utilizarea apei de stingere se face, cu un randament ridicat, inclusiv în spaţii închise. Totodată, cele două autospeciale pot fi folosite în cadrul unor misiuni de descarcerare uşoară.

Acestea pot lucra cu apă independent, folosind apa din rezervorul propriu, din surse sub presiune, din surse naturale sau în cooperare cu alte autospeciale similare sau diferite şi motoutilaje, dar concepute pentru lucrul cu apă.

Autoutilitarele sunt dotate și cu instalații și accesorii de desecare, în cazul inundațiilor, echipamente de protecție respiratorie, echipamente de protecție individuală, echipamente stingere incendii de pădure, echipamente acces la înălțime, echipamente iluminare, echipamente de îndepărtare a fumului și pentru comunicații radio.

Valoarea achiziției pentru cele două autovehicule speciale de intervenție în situații de urgență, cu apă și spumă, Iveco Daily, și dotările necesare, a fost de 1.549.380 de lei, inclusiv TVA.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: