19
Mar, Mar

Eveniment

După ce în urmă cu două săptămâni la Școala Generală nr.12 mai mulți copii au fost depistați cu Hepatita A, astăzi reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au prezentat situația actuală cu privire la focarele de hepatită acută virală, în județul Brașov.

De asemenea au fost prezentate și măsurile care au fost luate și care urmează să se pună în aplicare.

La nivelul județului Brașov, în acest moment există 3 focare de Hepatita A. Primul focar se înregistrează în Teliu. Acesta evoluază din luna aprilie 2019 și înregistrează, în prezent, un număr de 58 cazuri, copii cu vârste între 1 și 16 ani.

Un al doilea focar se înregistrează în Zizin. Acolo virusul evoluează din luna iulie 2019 și înregistreazăîn prezent, un număr de 29 cazuri, copii cu vârste între 3 și 18 ani.

Ultimul focar s-a înregistrat în Brașov, pe strada Carierei. Acesta a fost depistat în luna octombrie 2019 și înregistreazăîn prezent, există un număr de 22 cazuri, copii cu vârste cuprinse între 2 și 15 ani.

Reprezentanții DSP au luat o serie de măsuri pentru a elimina răspândirea virusului.

În majoritatea cazurilor, hepatita A trece în decursul a două luni şi nu există efecte pe termen lung. Odată tratată, în mod normal, se va dezvolta în organism imunitate pe toată durata vieţii împotriva virusului.

Vaccinarea contra hepatitei A nu este obligatorie.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: