29
Vin, Mar

sursa foto: salutfagaras.ro

Eveniment

Milioane de români au toaletele în curți.

Peste un sfert (27,7%) din populaţia României trăia, în 2018, în locuinţe care nu aveau toaletele în interioarele caselor.

Procentul este în scădere faţă de cel înregistrat în 2017 - 29,7%, însă de peste zece ori mai mare decât media de 2,1% înregistrată în 2018 la nivelul Uniunii Europene. Datele au fost publicate marţi de Eurostat, cu ocazia Zilei mondiale a toaletei (World Toilet Day).

În nu mai puţin de 19 state membre ale Uniunii Europene, ponderea populaţiei care trăia în 2018 în locuinţe care nu aveau toaletele în interioarele caselor era mai mică de 1%, în cazul Germaniei, Luxemburgului, Olandei şi Suediei procentul fiind chiar mai mic.

La polul opus se situează România. 27,7% din populaţie locuia în 2018 în locuinţe care nu aveau toalete în interioarele caselor, acesta fiind de departe cel mai ridicat procent din Uniunea Europeană. România este urmată, la distanţă, de Bulgaria unde 15,3% din populaţie are toaletele în afara caselor, Lituania (10,6%), Letonia (9,9%) şi Estonia (5,3%), scrie Agerpres.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: