09
Joi, Iul

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

UPDATE

Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, a avut o primă reacție în urma scandalului care a izbucnit în sportul românesc.

„Suntem într-o situație nefericită, încercăm să adunăm toate datele legate de acest caz, să vedem ce posibilități, ce opțiuni avem în acest moment! Echipa va urca în avion peste două zile”, a declarat Alexandru Dedu pentru prosport.ro.

Detalii găsiți AICI.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Echipa națională de handbal feminin este zguduită de un scandal de proporții, cu câteva zile înaintea participării la Campionatul Mondial din Japonia.

Conform ProSport, Federația Română de specialitate a fost notificată în privința unor componente ale lotului lui Tomas Ryde, că ar fi folosit niște proceduri interzise de WADA, în tentativa de a-și îmbunătăți performanțele sportive. În discuție ar fi vorba despre jucătoare de la Corona Brașov, de Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daria Bucur. Sportivele nu ar fi consumat neapărat substanțe interzise, ci ar fi utilizat o procedură interzisă, de manipulare a sângelui prin Laser Teraphy. Probabil că au fost îndrumate în acest sens, pentru că este greu de crezut că ar fi cerut handbalistele o astfel de terapie prin laser.

Totul s-ar fi întâmplat în această toamnă în Brașov, iar sursa amintită anunță că una dintre jucătoare ar fi postat chiar o poză de o rețea de socializare în momentul în care ar fi fost la terapie, la o clinică specializată din Brașov. Tot procesul de procedură interzisă s-ar fi desfășurat la singura clinică din Brașov care utilizează Laser intravenos.

Jucătoarele vizate riscă suspendări.

BODY IMPULSE MAX SRL