18
Joi, Apr

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

Suedia a învins România cu scorul de 2 la 0, fără vreo fază notabilă la poarta nordicilor.

Suedezii au dominat clar jocul, iar din minutul 75 al partidei spectatorii au început să părăsească arena.

Practic, naționala de fotbal a României a ratat și ultima șansă de calificare directă la Euro 2020, turneu final care va fi găzduit și de București.

Totuși, nu este o seară chiar neagră pentru tricolori. Ei mai păstrează șanse de calificare la turneul final din vara viitoare, datorită celei de-a doua competiții inter-țări, Liga Națiunilor.  Concret, România este calificată în play-off-ul acestei competiții. Acest lucru a devenit posibil după ce Kosovo a pierdut joi seară meciul cu Cehia, 1-2. Era singura condiție pentru ca noi să fim în play-off!

Singura naţională care mai putea înlătura echipa lui Cosmin Contra din drumul spre ”baraj” era Kosovo. Numai că naționala lui Bernard Challandes a ratat orice şansă de a merge la Euro 2020, după ce a pierdut joi seară meciul cu Cehia, 1-2, în deplasare. Kosovarii au rămas la patru puncte în spatele cehilor, cu o etapă înainte de finalul Grupei A, şi nu mai au nicio şansă de a prinde unul dintre primele două locuri, care duc la Euro.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Echipa națională are neapărată nevoie de victorie pentru a mai spera la calificarea la EURO 2020.

Cosmin Contra își joacă viitorul pe banca primei reprezentative de fotbal și a gândit două formule de echipă pentru meciul cu nordicii.

În prima variantă de echipă pe care o gândește Cosmin Contra, naționala ar urma să joace în sistem 4-3-3. Selecționerul va începe în poartă cu titularul incontestabil al prime reprezentative, Ciprian Tătărușanu, chiar dacă acesta nu evoluează la Lyon.

Cel mai probabil, în centrul defensivei, selecționerul îi va folosi pe Nedelcearu și Rus, iar pe benzi urmând a juca Benzar și Bancu. Din câte se pare, postul de închizător va fi ocupat de Tudor Băluță, iar, în această primă variantă de echipă, alături de tânărul mijlocaș ar putea evolua, ca interi, Răzvan Marin și Nicolae Stanciu.

În aceste condiții, atacul tricolorilor ar putea fi format din Deac, Pușcaș și Mitriță, chiar dacă din lot mai fac parte jucători de atac precum Budescu, Alibec, Coman, Ianis Hagi sau Keșeru.

România (4-3-3): Tătărușanu - Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu - Marin, Băluță, Stanciu - Deac, Pușcaș, Mitriță

În cea de-a doua variantă, pe care o pregătește Cosmin Contra, sistemul de joc se schimbă, din 4-3-3 în 4-2-3-1, iar din primul 11 ar putea să iasă Răzvan Marin, iar locul său ar putea fi luat de Florinel Coman, caz în care Alexandru Mitriță ar trece în spatele vârfului.

România (4-2-3-1): Tătărușanu - Benzar, Nedelcearu, Rus, Bancu - Băluță, Stanciu - Deac, Mitriță, Coman - Pușcaș

Pe lângă formula prezentată mai sus, în locul lui Coman ar putea intra Budescu, Hagi sau Keșeru, care să joace în spatele vârfului, în timp ce Mitriță ar trece în banda stângă, notează digisport.ro.

România are parte de o conjuctură destul de complicată, dar de data aceasta echipa națională depinde doar de ea. Dacă vom câștiga meciul cu Suedia cu 1-0 sau la o diferență de 2 goluri, vom mai avea nevoie de un egal pe terenul Spaniei, echipă deja calificată.

În cazul în care România nu învinge Suedia, orice șansă de calificare directă se anulează. Asta pentru că nordicii au ultimul meci acasă cu Insulele Feroe.

Înaintea partidei de astăzi, "tricolorii" şi-au asigurat un loc în play-off-ul Ligii Naţiunilor în cazul în care nu vor obţine calificarea la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor clasice.

Singura naţională care mai putea înlătura echipa lui Cosmin Contra din baraj, în caz de calificare, Kosovo, a ratat orice şansă de a merge la Euro după ce a pierdut meciul cu Cehia, 1-2, în deplasare.

Kosovarii au rămas la patru puncte în spatele cehilor, cu o etapă înainte de finalul grupei A, şi nu mai au nicio şansă de a prinde unul dintre primele două locuri, care duc la Euro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: