11
Sâm, Iul

sursa foto: gsp.ro

Eveniment

Fostul jucător al Stelei și al naționalei de handbal, Bogdan Voina, s-a alăturat valului de critici la adresa selecției făcute pentru Campionatul Mondial din Japonia.

Într-un editorial, Voina și-a arătat dezamăgirea față de convocările pentru turneul final, părere împărtășită de mulți oameni de handbal care au fost șocați de deciziile lui Thomas Ryde.

,,Se apropie Mondialul Feminin de Handbal din Japonia, iar nationala noastra va merge acolo fara doua dintre cele mai bune jucatoare ale Ligii Nationale pe posturile respective: Sorina Tirca, cea mai buna marcatoare din campionat, si Laura Chiper, extrema dreapta de la CSM.

De ce fara ele? Nimeni nu-si explica. Selectionerul spune ca handbalul modern se axeaza pe aparare si ca avem destule variante in atac. Chiar si asa, cum poti sa lasi acasa golgheterul Romaniei? Foarte probabil sa fie o premiera. Iar Chiper a fost scoasa din schema de convocarea lui Seraficeanu, desi extrema CSM-ului a inscris de doua ori mai multe goluri in campionat si a impresionat in acest debut de sezon pentru noua sa echipa CSM București”, a spus Bogdan Voina.

Sorina Tîrcă evoluează la Corona Brașov.