08
Sâm, Aug

sursa foto: telekomsport.ro

Eveniment

S-a încheiat meciul dintre România U21 și Finlanda U21.

România U21 - Finlandei U21   4 - 1

Finlandezii au deschis scorul în minutul 3 al jocului, prin golul înscris de Lingman. Apoi, Valentin Mihăilă, jucătorul Craiovei, a înscris 3 goluri! Apoi, arbitrul a decis că este autogol, iar meciul s-a încheiat 4 la 1. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

România U21 joacă pe teren propriu, astăzi, de la ora 20:00, contra Finlandei U21.

Băieţii lui Mirel Rădoi au nevoie de un nou succes pentru a continua parcursul bun din preliminariile Euro 2021. Confruntarea cu Finlanda va avea loc pe Stadionul Anghel Iordanescu din Voluntari.

Mijlocașul FCSB-ului, Răzvan Oaidă, spune că performanța obținută de România U21 anul acesta, semifinala cu Germania U21, este o motivație în plus pentru el și colegii săi.

,,Cu siguranță este o motivație suplimentară. Acest lucru ne împinge mult, nu doar să ajungem acolo, ci chiar să depășim performanța lor. Până la urmă despre asta este vorba, să ne autodepășim!”, a spus Oaida, citat de sport.ro.

Naţionala de tineret a Finlandei a acumulat după primele 4 meciuri 7 puncte. Finlandezii au debutat cu o victorie surprinzătoare în Ucraina, apoi au remizat, pe teren propriu (1-1) cu Irlanda de Nord. Victoria contra Maltei (4-0) nu a fost dublată de un meci bun contra danezilor, care s-au impus cu scorul de 1-0 în Finlanda. 

Jucătorii lui Mirel Rădoi au două victorii şi o înfrângere, în faţa Danemarcei, în deplasare, după primele trei meciuri ale grupei. ”Tricolorii mici” au reuşit să administreze câte un 3-0 sec naţionalelor Ucrainei, respectiv Irlandei de Nord.

Irlandezul Robert Hennessy va arbitra meciul din această seară. El va fi ajutat de asistenţii Allen Lynch şi Dermot Broughton. Rezervă va fi Graham Kelly.

În luna noiembrie, tricolorii U21 vor disputa două meciuri în preliminarii pentru EURO 2021: România – Finlanda, astăzi, şi Irlanda de Nord – România, pe 19 noiembrie, ora 19:30 (ora României), pe stadionul The Showgrounds (Ballymena).

La EURO 2021, turneu final cu 16 participante, găzduit de Ungaria şi Slovenia, se califică direct cele 9 câştigătoare ale grupelor şi cel mai bun loc doi. Celelalte 8 selecţionate de pe poziţiile secunde vor disputa un baraj în dublă manşă pentru a completa cele 4 locuri rămase, notează telekomsport.ro.