29
Vin, Mar

sursa foto: INFO TRAFIC

Eveniment

EXCLUSIV BRAȘOV TV: Controverse majore în ceea ce privește accidentul rutier care a avut loc vineri, pe D.N.1, în localitatea Timișul de Jos. MUȘAMALIZARE? De ce? Pentru cine? Cine a dat ordin?

Contrar majorității situațiilor, nici reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție, nici cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Brașov, nu au furnizat presei nici fotografii ori filmări de la locul evenimentului. Polițiștii nu au furnizat nici detalii cu privire la dinamica accidentului sau vârstele și localitățile în care domiciliază șoferii implicați. Evenimentul a fost semnalat presei rapid, ca de obicei, imediat după ce s-a produs. Bizar, însă, este faptul că, spre deosebire de modul de colaborare în cazul altor accidente rutiere, nici polițiștii, nici reprezentanții I.S.U. Brașov nu au mai furnizat, ulterior, niciun fel de detalii!

Surse autorizate, care au dorit să-și păstreze anonimatul, au afirmat, astăzi, pentru brasovtv.com, că, vineri, o mașina de la S.P.P., care făcea parte din coloana oficială a doamnei Dăncilă, a fost implicată într-un accident mortal. Mașina urma să o preia pe Dăncilă, aflată în județul Brașov, de la Ghimbav, iar cu privire la accident este... discreție maximă.

Reporterii brasovtv.com au început, imediat, ancheta jurnalistică

Surse medicale, vădit timorate, au explicat că, în urma accidentului rutier, un bărbat a murit, iar ,,un alt bărbat, rănit ușor, a fost adus la spital, are domiciliul în București, era rănit ușor și e militar”.

Pe de altă parte, reporterii brasovtv.com au solicitat, în contextul dat, un punct de vedere și de la oficialii Inspectoratului Județean de Poliție din Brașov, care au furnizat un comunicat cu totul și cu totul aparte, comparativ cu cele transmise jurnaliștilor în urma producerii altor accidente: ,,La data de 18.10.2019  in jurul orei 12,30 pe DN1, pe raza localității Timisul de Jos, jud. Brasov a avut loc o coliziune intre doua autoturisme. În urma impactului, un barbat în vârstă de 73 ani a suferit leziuni grave, ulterior medicii declarând decesul acestuia, iar o alta persoana a fost rănită ușor. Politistii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal. Nu cunoaștem calitățile persoanelor implicate”.

Pentru clarificarea situației, jurnaliștii brasovtv.com au solicitat, astăzi, un punct de vedere de la Serviciul de Pază și Protecție. După ce a declarat că oficialii Biroului de presă al S.P.P. sunt disponibili pentru un punct de vedere doar la începutul săptămânii viitoare, la sugestia reporterului, operatoarea centralei de la S.P.P. a notat detaliile solicitării și a precizat că ,,va raporta la un nivel ceva mai mic”. Punctul de vedere al oficialilor S.P.P. va fi consemnat imediat ce va fi comunicat redacției. Până la momentul publicării materialului, oficialii S.P.P. nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informațiile.

                                                                                                         *

După publicarea materialului de către reporterii brasovtv.com, oficialii S.P.P. au emis un comunicat de presă pe care, însă, în ciuda solicitării telefonice, nu l-au remis redacției noastre: ,,Un autoturism al S.P.P., aflat în misiune, fără demnitar, a fost implicat într-un accident în județul Brașov. Mașina, condusă de un angajat S.P.P., se deplasa pe DN 1, în direcția Brașov, iar la trecerea prin localitatea Timișul de Jos, un autoturism a ieșit de pe un drum lateral și a intrat în coliziune cu cel al S.P.P. SPP transmite condoleanțe familiei celui decedat”, precizează Serviciul de Pază și Protecție, într-un punct de vedere remis presei centrale.

                                                                                                                        *

Se vrea mușamalizarea cazului?

În lipsa oricărei declarații oficiale cu privire la modul în care s-a produs accidentul, sursele brasovtv.com susțin că, șoferul, angajat al S.P.P., ar fi avut viteză mare din cauză că se grăbea să o preia pe Viorica Dăncilă, aflată vineri în județul Brașov, de la Ghimbav pentru a o transfera pentru declarații politice la Săcele, ar fi ajuns pe contrasens și ar fi lovit o altă mașină. Drept urmare, un bărbat de 73 de ani ar fi fost proiectat prin parbriz și, ulterior, a decedat.

Mai mult, conform acelorași surse, ofițerul D. D. le-ar fi cerut polițiștilor prezenți la locul accidentului să ia tăblițele cu numerele de înmatriculare ale mașinii care ar aparține S.P.P.

Sperăm că, de această dată, nu vor fi valabile vorbele, deja foarte cunoscute, potrivit cărora ,,mortu-i vinovat”

În funcție de noile informațiile pe care le vom primi la redacție, vă vom ține la curent cu evoluția cazului.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: