28
Joi, Mar

sursa foto: bucurestifm.ro

Eveniment

Polițiști ai Serviciului Rutier Brașov, Serviciului Ordine Publică și Biroului Județean de Poliție Transporturi au organizat și desfășurat acțiunea „Atenție la tren!”, ce are ca scop reducerea victimizării populației prin accidente produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată din județul Brașov.

Obiectivele acțiunii au fost:

reducerea numărului accidentelor soldate cu victime și/sau pagube materiale însemnate, ce au loc în zona trecerilor la nivel cu calea ferată;

sancționarea participanților la traficul rutier care nu respect regulile de trecere la nivel cu calea ferată;

diminuarea fenomenului infracțional și contravențional.

În cadrul acțiunii, în intervalele orare 07.00-10.00 și 16.00-18.00, au participat 43 de polițiști, dintre care 11 polițiști cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Brașov, 27 din cadrul Serviciul Rutier Brașov și 5 din cadrul Serviciului Ordine Publică.

Cu ocazia desfășurării acțiunii au fost aplicate 48 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 21.000 lei pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au controlat 128 de autovehicule, au reținut 12 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice și au retras 5 certificate de înmatriculare, fiind constatate un număr de 3 infracțiuni la regimul rutier, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: