24
Mie, Apr

sursa foto: nokta.md

Eveniment

Polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”furt calificat”.

,,În fapt, trei tineri în vârstă de 18 ani, din județul Brăila, ar fi sustras, de pe rafturile unor societăți comerciale din municipiul Brașov, mai multe produse electronice, cu preponderență telefoane mobile, în valoare de aproximativ 14.000 lei.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tinerii în cauză, în perioada 24 septembrie – 14 octombrie a.c., ar fi săvârșit același gen de fapte pe raza mai multor județe, respectiv Brașov, Prahova, Ilfov, Călărași, Bacău, Vrancea, Buzău și Iași, cauzând un prejudiciu total de peste 30.000 lei.

Polițiștii au probat activitatea infracțională a tinerilor, aceștia fiind reținuți pentru 24 ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  I.P.J. Brașov, iar ulterior, instanța dispunând măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.

La data de 17 octombrie a.c., o echipă mixtă formată din polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Brașov, împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Brăila și I.P.J. Vrancea,  au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară pe raza județului Brăila și au pus în executare un mandat de aducere.

Cu ocazia activătăților desfășurate, a fost identificat și condus la audieri un bărbat în vârstă de 27 ani din județul Brăila, bănuit că ar fi achizionat produsele sustrase de către cei trei tineri, apoi le-ar fi valorificat prin intermediul platformelor de vânzări online, deși avea cunoștință de proveniența acestora.

Bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al  I.P.J. Brașov, acesta fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ”tăinuire”.

Cercetările sunt continuate în cadrul unor dosare penale instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: