24
Mie, Apr

Eveniment

Oficialii Consiliului Teritorial Brașov al Corpului Național al Polițiștilor reacționează în urma scandalului de la Brașov provocat de jurnalista Onelia Pescaru în detrimentul unei polițiste aflată la debut de carieră.

,,În urma ședinței Consiliului Teritorial Brașov al Corpului Național al Polițiștilor  din data de 16.10.2019,  comunicăm următoarele:       

Consiliul Teritorial Brașov al Corpului Național al Polițiștilor, singura organizație profesională a polițiștilor, a luat act cu indignare de modalitatea în care reputatul om de presă brașovean, Pescaru Onelia, a înțeles să prezinte, în mediul on-line, incidentul rutier minor pe care l-a avut, în proximitatea sediului Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, cu un polițist care conducea autoturismul proprietate personală, în afara orelor de program.

Nu ne explicăm cum doamna Pescaru Onelia , ziarist cu o mare experiență în presa brașoveană, psiholog, inginer și cadru didactic, așa cum se prezintă, a ajuns să facă remarci jignitoare, sarcastice și ironice la adresa unei polițiste  cu nici o lună de experientă profesională,  cu care a avut o tamponare minoră în trafic, despre care afirmă că „ este echipată cu tot ce este necesar în aceste timpuri: tupeu, lașitate, minciună și competență ... până la cer, plus poză în furou la profilul de FB și e blondă, se vede, nu?”.

Considerăm că notorietatea  de care se bucură doamna Pescaru Onelia, oricum ar fi fost câștigată, nu trebuie folosită pentru a ataca angajați ai Poliției Române, care nu vor putea niciodată să se apere pe deplin în fața acestor atacuri la persoană, venite din partea unor persoane publice,  atacuri al căror scop nu îl înțelegem. Culoarea părului unei polițiste nu trebuie să fie niciodată un criteriu de analiză a competenței sale profesionale.  Etichetarea unei bluze fără nimic provocator  ca fiind furou, precum și relatarea trunchiată a adevărului despre cele întâmplate, inclusiv omiterea faptului că ambele conducătoare auto au fost sacționate contravențional cu avertisment, pentru abaterile comise, sunt elemente care, până în prezent, nu au fost observate  în bagajul de modalități de exprimare a doamnei ziarist.   

Pentru orice fel de nemulțumire cu privire la legalitatea și temeinicia actelor de constatare întocmite de organele de poliție, orice persoană, indiferent de notorietatea de care se bucură, trebuie să se adreseze unei instanțe de judecată, în cazul de față Judecătoria Brașov. Totodată, orice persoană, indifereant de statut social, rasă, sex, naționalitate, pregatire și grad de notorietate, atunci când se consideră victima unei fapte contrară prevederilor legale, săvârșită de un funcționar public, se poate adresa  instanței sau organului  de parchet competente.  Acestea sunt căile de urmat pentru orice cetățean .

Cu speranța că am asistat la un incident izolat, ne exprimăm speranța că, și pe viitor, presa brașoveană va relata,  cu obiectivitatea și profesionalismul cu care ne-a obișnuit, activitatea Poliției Române. 

Cu deosebită considerație, Președinte C.T. Brașov al C.N.P., comisar șef de poliție Zaharia Radu", se precizează într-un comunicat de presă, remis redacției.

Onelia Pescaru nu este pentru prima dată în centrul unui scandal de proporții. Detalii găsiți AICI.


 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: