21
Mar, Ian

Eveniment

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” au primit mai multe reclamații de la brașoveni prin care își exprimau nemulțumirea cu privire la mesajele primite prin sistemul RO-ALERT.

Aceștia consideră că nu sunt utile avetismentele trimise și nu fac decât să deranjeze. Mai mult brașovenii consideră că menținerea acestui sistem reprezintă bani aruncați pe fereastră. Sub protecția anonimatului Inspectorul Șef al I.S.U. Brașov a citit câteva dintre mesajele primite.

Persoanele care ajung în zonele de risc într-un anumit interval de timp, sunt și ei avertizați la rândul lor de pericol. Avertizarea este transmisă până când echipajul de jandarmi confirmă că ursul nu mai este în zonă.

De la începutul anului, până în prezent, la nivelul județului Brașov, s-au transmis 38 de mesaje RO-ALERT care anunțau prezența ursului în anumite zone. De asemenea, a mai fost transmis un mesaj de cod portocaliu, un mesaj care anunța prezența unei furtuni, a unei vijelii și a unei inundații.