19
Vin, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Un judecător de drepturi și libertăți s-a pronunțat, în urmă cu scurt timp, în legătură cu propunerea procurorilor Parchetului Tribunalului Brașov de arestare preventivă a unui polițist prins în flagrant în timp ce primea 1000 de lei mită.

Propunerea procurorilor a fost respinsă și a fost instituită măsura arestului la domiciliu. Decizia poate fi contestată. Curtea de Apel Brașov va avea ultimul cuvânt.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Totul s-a întâmplat duminică, iar cel căruia i s-a pretins o sumă de bani i-a anunțat pe anchetatori.

 

Mai exact, omul a sunat la D.G.A. Brașov, iar ofițerii de aici, împreună cu procurorii Parchetului Tribunalului Brașov, au organizat un flagrant, iar agentul de poliție implicat a fost încătușat.

Polițistul C.F. este cercetat pentru luare de mită, deși neagă acuzațiile.

,,La data de 14.10.2019, un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus reţinerea unui agent de poliție din cadrul Biroului Rutier al Politiei Municipiului Brașov, pe o durată de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.

În fapt, în ziua de 13 octombrie 2019, un bărbat a apelat linia call center anticorupție 0800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție, sesizând faptul că un agent de poliție i-a solicitat o sumă de bani pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu.

Ca urmare a denunțului, în noaptea de 13/14 octombrie 2019, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupţie Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, l-au prins în flagrant pe agentul de poliție,  după ce a primit de la un denunţător  suma de 1 000 de lei pentru a-l sprijini  în scopul exercitării în continuare a dreptului de a conduce și pentru a interveni pe lângă lucrători din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală din Brașov, în sensul neîntocmirii buletinului de analiză toxicologică cu rezultat 0% g/l alcool în sânge, in condițiile în care, anterior, denunțătorul fusese implicat într-un accident rutier soldat cu victime.

În cursul zilei de azi, suspectul urmează să fie prezentat Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă.

În context, precizăm faptul că, în cursul lunii octombrie 2019, Serviciul Județean Anticorupție din Brașov a fost sesizat, în două rânduri, de polițiști din cadrul I.P.J. Brașov care au denuntat intenția unor cetățeni de a-i mitui", se precizează într-un comuicat de presă al D.G.A.  - Serviciul Județean Brașov. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: