19
Vin, Apr

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

România U21 - Irlanda de Nord U21, cel de-al treilea meci din grupa de calificare pentru EURO 2021 pe care echipa antrenată de Mirel Rădoi l-a disputat în actuala campanie de calificare, s-a încheiat cu victorie la scor de neprezentare.

Asta după rezultatul excelent realizat la EURO 2019.

România U21 - Irlanda de Nord U21 3 - 0

Tricolorii au obținut, astfel, maximum de puncte din dubla cu Ucraina U21 și Irlanda de Nord U21 și au intrat în cărțile pentru calificarea la Campionatul European U21, din 2021.

În afară de victoria cu 3-0 a României, tot luni s-a disputat și derby-ul de clasament al Grupei 8, în care Danemarca a învins Finlanda, în deplasare (1-0). Nartey a marcat singurul gol, în minutul 12.

Astfel, după aceste două meciuri, România este pe locul 3, cu 6 puncte, cu unul mai puțin decât surpriza Finlanda și cu 3 mai puține decât liderul Danemarca. Putem spune că echipa lui Mirel Rădoi se află la mâna ei, ținând cont că avem un meci mai puțin disputat decât Finlanda și returul cu Danemarca de pe teren propriu.

 

 

ȘTIRE INIȚIALĂ 

Naționala lui Mirel Rădoi joacă astăzi, de la ora 20:30,contra Irlandei de Nord U21.

"Tricolorii mici" au învins Ucraina cu 3-0, iar România ocupă locul al treilea în grupa din preliminarii.

Rădoi anunță o serie de modificări pentru meciul de fotbal din această seară, pentru că nu vrea să riște accidentări. Rădoi a văzut imaginile cu Contra căruia i s-a făcut rău după primul gol al României în meciul cu Feroe și spune că a trecut și el prin asemenea momente.

Rădoi le-a răspuns și celor care i-au criticat alegerile în ceea ce privește lotul și primul "unsprezece".

"Vom efectua unele schimbări pentru luni seara. Încercăm să aducem forțe proaspete. Unii dintre accidentați au acumulat oboseala, alții vin după accidentări și nu vrem să riscăm accidentări. Irlanda de Nord o să fie un adversar redutabil, cu un joc destul de simplu, dar bine pus la punct. Se poate spune că sunt mai slabi decât Danemarca sau Ucraina, dar fac lucruri simple și bine puse la punct. Am avut momente precum Contra și la FCSB, dar  și aici la naționala de tineret. Și la EURO am avut probleme. După meciul cu Anglia nu știam cum mă cheamă nici cu buletinul în mână. Eu nu sunt aici pentru a crește cota unui jucător sau a altuia, sunt aici pentru a obține rezultate", a declarat Mirel Radoi, potrivit sport.ro.

Irlanda de Nord vine cu 5 fotbaliști de la naționala mare:

Conor Hazard (portar)

Ciaron Brown (fundaș)

Ethan Galbraith (mijlocaș)

Alfie McCalmont (mijlocaș)

Shayne Lavery (atacant)

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: